Namen van Italiaanse legendes

Namen van Italiaanse legendes

Het verzinnen van een naam voor een pasgeboren baby is zeer ingewikkeld. Je pasgeboren kind gaat de naam zijn of haar hele leven bij zich dragen en daarom is het belangrijk om goed na te denken over de verschillende namen die je bedacht hebt

Het verzinnen van een naam voor een pasgeboren baby is zeer ingewikkeld. Je pasgeboren kind gaat de naam zijn of haar hele leven bij zich dragen en daarom is het belangrijk om goed na te denken over de verschillende namen die je bedacht hebt. Als je nog geen leuke naam hebt gevonden en je bent van Italiaanse afkomst of je bent helemaal gek van Italië, dan zou je eens kunnen kijken naar de namen van Italiaanse legendes. Deze namen worden vandaag de dag nog gegeven aan kinderen. Hier vind je enkele namen van Italiaanse legendes.

Ceasar – Het Romeinse rijk 

Rome, de hoofdstad van Italië, was vroeger de hoofdstad van het Romeinse rijk. Dit rijk was een van de grootste rijken ter wereld en had toen ook macht over een groot gedeelte van Europa, Azië en Afrika. Het Romeinse Rijk is groot geworden door personen zoals Caesar. Caesar was zelf een veldheer en was een kampioen in gevechtsstrategieën. Naarmate Caesar ouder werd is hij uiteindelijk keizer geworden van het Romeinse Rijk. Helaas was dat niet van lange duur want hij werd enkele jaren daarna vermoord. Caesar is een van de prachtige Italiaanse namen man die je aan je kind zou kunnen geven. 

Francesco – Italiaans voetbal 

Francesco Totti is een van de betere voetballers die Italië ooit gezien heeft. Zijn kunsten leverden hem de naam ‘het wonderkind van Rome’ op en dit is een naam die alleen bekende legendes uit het Romeinse rijk kregen. Francesco speelde voor AS Roma, maar heeft ook voor het Italiaanse elftal gespeeld. Hij heeft vele prachtige doelpunten gescoord en elke Italiaan was helemaal weg van Francesco Totti. Helaas is hij in 2018 gestopt met voetbal. 

Meer inspiratie op doen

Als je nog steeds geen prachtige naam hebt gevonden of je vindt de namen Ceasar of Francesco niets, dan is het handig om meer inspiratie op te doen. Als je zeker weet dat Italiaanse namen of jongensnamen met een J jou bevallen en dat het dus een Italiaanse naam wordt, kan je verschillende websites met Italiaanse namen bekijken. Als je van Italiaanse afkomst bent, maar je weet zelf weinig Italiaanse namen, dan zou je eens je eigen ouders om mooie Italiaanse namen kunnen vragen. Zij komen uit Italië en kennen daarom ook veel meer Italiaanse namen dan jou. Mochten je ouders geen geschikte Italiaanse naam weten, dan kan je altijd nog een Italiaans boek lezen en daar inspiratie uit halen.

Geef een reactie