Waarin verschillen gordijnen allemaal van elkaar?

Waarin verschillen gordijnen allemaal van elkaar?

Als je op zoek gaat naar nieuwe gordijnen, is het wel zo fijn als je een beetje weet waar je op moet letten. De kans is namelijk groot dat je niet zo heel veel verschillen ziet tussen de meeste gordijnen.

Als je op zoek gaat naar nieuwe gordijnen, is het wel zo fijn als je een beetje weet waar je op moet letten. De kans is namelijk groot dat je niet zo heel veel verschillen ziet tussen de meeste gordijnen. Buiten dat het een andere kleur is of op een andere manier sluit, zijn er ook nog wat andere dingen die misschien minder voor de hand liggen. Het kopen van gordijnen is een relatief grote investering. Je wilt natuurlijk het liefst dat de gordijnen zo lang mogelijk meegaan en niet na enkele jaren vervangen moeten worden.

 

Verschillende soorten gordijnen

Wanneer je op zoek gaat naar gordijnen, zul je eerst moeten kijken naar wat voor soort gordijn je nou eigenlijk wilt hebben. Als het gaat over verschillende soorten gordijnen, zal er vooral gekeken worden naar de manier waarop je de gordijnen verplaatst en de lengte van de gordijnen. Er zijn over het algemeen twee lengtes gordijnen. Je hebt gordijnen die vanaf het plafond tot de grond lopen en gordijnen die tot het raamkozijn komen. Daarnaast heb je een hoop verschillende manieren waarop een gordijn sluit. De meest bekende gordijnen van de afgelopen decennia zijn de klassieke gordijnen. Dit zijn gordijnen die een rail hebben aan het plafond en die je door er aan te trekken naar het midden moet schuiven. Ook heb je de rolgordijnen duo. Dit zijn twee rolgordijnen naast elkaar die je door aan een touwtje te trekken uit kunt rollen. Het is hierbij wel belangrijk dat je duo gordijnen op maat laat maken. De afstanden van ramen kunnen erg variëren en je wil natuurlijk wel dat het rolgordijn breed genoeg is.

 

De stof en uitstraling van de gordijnen

Naast de eerder genoemde punten, is het ook belangrijk dat je let op de stof van een gordijn. Er worden een hoop verschillende stoffen gebruikt om gordijnen te maken en je kunt ook combinaties vinden van verschillende stoffen. Kijk hierbij vooral naar de dichtheid van de stof. Er zijn namelijk stoffen die een stuk meer licht doorlaten dan andere. Wanneer een gordijn dikker is, zal deze minder licht doorlaten dan een dunnere variant. Ook is het belangrijk dat je een gordijn uitkiest dat goed past bij de rest van je ruimte. Een gordijn is namelijk een relatief groot object wat erg opvalt als je de kamer binnenloopt. Kies er daarom voor om een gordijn te kiezen die goed bij de rest van de kleuren in je kamer past.

Geef een reactie