Je bedrijf kenbaar maken bij de lokale gemeenschap 

Als je binnenkort een bedrijf gaat oprichten dat actief is in een bepaalde regio, dan is het belangrijk om je marketing ook op de inwoners van deze regio te richten. Veel ondernemers gaan hier de fout in, want ze richten de marketing op heel Nederland terwijl hun doelgroep in een bepaalde regio woont. Als je niet weet hoe je jouw bedrijf kenbaar kan maken bij de lokale gemeenschap, dan is dit artikel zeker voor jou bedoeld. Je vindt daar namelijk meer informatie over in dit artikel. 

 

Start een Facebook advertentie 

Wanneer je wilt gaan adverteren, dan is het voor je bedrijf natuurlijk erg belangrijk dat je alleen de juiste doelgroep kan bereiken. Jouw doelgroep is de doelgroep die woont in bepaalde regio. Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van het advertentieplatform van Facebook en dat is zeker niet vreemd. Facebook heeft de afgelopen jaren zeer veel data van miljoenen Nederlanders verzameld. Hierdoor kunnen bedrijf zeer gericht adverteren op Facebook gebruikers in Nederland. Dit is zo gericht, dat je zelfs kan adverteren op een bepaalde regio in Nederland. 

 

Het drukken van folders

Helaas maakt niet iedereen in Nederland gebruik van verschillende sociale media en daarnaast is het adverteren via social media vaak ook nog eens ontzettend prijzig. Toch blijft het belangrijk dat je je bedrijf wel kenbaar kan maken in een bepaalde regio. Een van de weinige keuzes die je dan hebt, is het bedrukken van folders. Jij of een van je werknemers kunnen de folders vervolgens verspreiden in de regio waar je bedrijf actief is. Wanneer je folders gaat bedrukken, is het belangrijk om goed na te denken over het ontwerp. Het ontwerp moet namelijk pakkend zijn, maar ook moet er aan branding van je onderneming gedaan worden. Mensen moeten namelijk aan de folder kunnen herkennen van welk bedrijf het is. Als je klaar bent met het ontwerp, dan kun je de folders afdrukken bij een drukkerij. 

 

Lever je diensten?

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je als freelancer opdrachten uitvoert en dat je geen tijd hebt om te werken aan de vindbaarheid. Toch blijft het belangrijk dat je voldoende klanten weet te bereiken, maar ook klanten weet te behouden. Het behouden van klanten kun je het beste doen door een visitekaartje te laten maken. Voor visitekaartjes drukken kun je het beste terecht bij een drukkerij in Nederland. Het is niet aan te raden om dit zelf te doen, want de kans is dan groot dat het resultaat niet optimaal is.

Geef een reactie