Hoe stel je een goede bedrijfsautoverzekering samen?

Heb je een bedrijfswagen en wil je deze graag voorzien van een goede verzekering? Je zult merken dat er nogal wat te kiezen valt. Veel mensen zien hierdoor niet helemaal scherp meer wat zij het beste kunnen doen. Daardoor kan het gebeuren dat ze een polis kiezen die niet het beste is voor hun wagen. Dit kan vervelende gevolgen hebben, bijvoorbeeld dat schade die je opgelopen hebt, niet hersteld kan worden. De beste manier om teleurstellingen te voorkomen, is door even stil te staan bij hoe je een passende verzekering voor je bedrijfsauto kunt samenstellen. Je zult zien dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn. 

Welke verzekering is geschikt voor je vrachtwagen? 

Bedrijfswagens zijn er in vele soorten en maten. Stel bijvoorbeeld dat je een vrachtwagenverzekering wilt nemen, waar moet je dan op letten?  In principe maakt het niet veel uit dat het hier een vrachtwagen betreft. Wat belangrijk is, is de leeftijd van je wagen. Je verzekeraar kijkt namelijk altijd naar de dagwaarde van je auto op het moment dat je schade opgelopen hebt. Dit omdat de dagwaarde afneemt naarmate je wagen ouder wordt. Op een bepaald moment, bereik je het punt dat de dagwaarde van je wagen zo laag is geworden dat het eigenlijk geen zin meer heeft om schade te herstellen. In dat geval is het beter om een andere auto te kopen. Je zult begrijpen dat dit ook gevolgen heeft voor je verzekering; oudere wagens hebben genoeg aan een heel minimale verzekering. Het is dus de kunst om precies die polis uit te kiezen die goed aansluit bij de leeftijd van je wagen. 

Kies een van deze drie basisverzekeringen voor je wagen 

Of je nu je vrachtwagen wilt verzekeren wilt, of dat je je bestelautoverzekering online afsluiten wilt; de leeftijd van je wagen is bepalend voor je polis. Is je wagen hooguit zes jaar oud? Dan is de allriskverzekering de beste optie. Met dit pakket kun je namelijk alle vormen van schade laten herstellen, dus ook wanneer je zelf een ongeluk veroorzaakt hebt waarbij je schade opgelopen hebt. Voor auto’s van zes tot negen jaar oud, is de WA+ Beperkt Casco verzekering de beste. Met dit pakket kun je geen schade aan je eigen auto herstellen als die ontstaan is tijdens een ongeluk dat je veroorzaakt hebt, maar je kunt wel schade als gevolg van inbraak, brand of een aanrijding met een loslopend dier claimen. Tot slot is er de WA-basisverzekering die gekoppeld wordt aan wagens van negen jaar of ouder. Dit pakket dekt geen schade en is vooral bedoeld om aan je wettelijke plicht te kunnen voldoen. 

Meer voordeel door een verzekering op maat samen te stellen

Je neemt niet alleen een autoverzekering om aan je wettelijke plicht te voldoen, je wilt er ook graag zo veel mogelijk voordeel van hebben. Dat voordeel kun je vergroten door aanvullende dekkingen toe te voegen aan je polis. Deze zijn niet verplicht, maar wel heel handig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pechhulp. Hiermee kun je altijd assistentie inschakelen wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Ligt je wagen vol met dure gereedschappen en/of materialen? Voeg dan de eigen vervoerverzekering toe. Je spullen zijn dan gedekt tegen diefstal en andere schade. Kijk even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je je polis kunt samenstellen. Met een paar klikken op je muis, sluit je je verzekering vandaag nog af. Je kunt diezelfde dag nog met je auto de weg op. 

Geef een reactie