Zo kies je een nieuwe auto

Het kiezen van een nieuwe auto kan een behoorlijke opgave zijn. Ga je voor hetzelfde merk en model als dat wat je had of kies je juist iets volledig anders? En kies je misschien wel voor elektrisch rijden? Ga je een auto kopen of leasen? Allemaal keuzes waardoor je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Met zoveel merken en modellen wordt de keuze je gewoonweg niet makkelijk gemaakt. Toch zijn er een aantal factoren waar je sowieso rekening mee moet houden wanneer je gaat kijken voor een nieuwe auto en die jouw zoektocht makkelijker maken.

 

Merk en uitvoering

Het kan goed zijn dat je al voorkeur hebt voor een bepaald merk. Je hebt er bijvoorbeeld al goede verhalen over gehoord, droomt hier al langere tijd van of je hebt met dit merk al wat kilometers gemaakt op de weg. Is merk niet je belangrijkste criterium, dan kun je zoeken op andere factoren. Denk hierbij aan veiligheid, brandstofverbruik, het soort accu, energielabels, een hoge instap of bijvoorbeeld ruimte voor kinderzitjes. Dit is natuurlijk erg belangrijk van het gebruik dat je van de auto wilt gaan maken. Rij je er bijvoorbeeld vooral korte ritjes mee naar je werk en de school van je kind, dan zal een ander type geschikt zijn dan wanneer je lange afstanden door een bergachtig gebied gaat rijden. Daarnaast is het nooit verkeerd om te kijken welke extraatjes er bij een auto worden geboden, zoals airconditioning of zelfs climate control, een automatische versnellingsbak of lederen bekleding.

 

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Hoewel er nu nog niet super veel elektrische auto’s in het land rondrijden, is het helemaal niet verkeerd deze optie toch te overwegen. Elektrisch rijden houdt simpelweg in dat je schoner, stiller en met minder CO2-uitstoot rijdt dan rijden op benzine, diesel of gas. Een elektrische auto stoot namelijk 40% minder CO2 uit, waarmee je bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit en een schoner land. Omdat de elektrische auto zijn opmars doet, worden er steeds betere types gemaakt. Zo gaan de accu’s langer mee en staan er meer laadpalen langs de weg. Ook wordt het betaalbaarder, toegankelijker en gebruiksvriendelijker.

 

Kopen of leasen?

Het kopen van een nieuwe auto vraagt een beste greep uit je portemonnee. Als je dit bedrag niet in een keer kunt betalen, dan kun je wellicht een lening aanvragen. Zo kun je vaak alsnog in de voor jou ideale auto rijden. In plaats van een nieuwe auto te kopen, kun je ook besluiten deze te gaan leasen. Je betaalt hierbij een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij. Je kunt kiezen uit private lease, short lease of financial lease.

Geef een reactie