3x zo vier je Pasen op het werk

De donkere maanden van het jaar lopen op hun eind en we gaan dan ook weer richting de lente. De buien en het stormachtige weer van de laatste tijd maken steeds vaker plaats voor een voorzichtig zonnetje en de dikke winterjas kan hopelijk snel weer worden opgeborgen in de kast. De lente begint met een van de leukste feestdagen van het jaar, namelijk Pasen. Op negen en tien april is het weer zover en kunnen we met zijn allen genieten van paaseitjes, een lekkere brunch en gezellig samenkomen. Ook op het werk mag Pasen eigenlijk niet worden overgeslagen. Nu het thuiswerken voor velen deel van het werk is geworden is het des te leuker om met elkaar iets te organiseren. De feestdagen lenen zich hier perfect voor.

 

Geschenk

Net als de feestdagen in december kun je Pasen als mooi moment gebruiken om een presentje te geven aan de werknemers. Geschenken worden altijd enorm gewaardeerd door werknemers en een traktatie met Pasen is minstens net zo leuk als een kerstpakket. Je kunt het geschenk natuurlijk zo groot of klein aanpakken als je zelf wilt en het budget toereikt. Personeel en klanten kun je bijvoorbeeld trakteren op een paasmandje met gekleurde paaseitjes en andere chocolade bites. In een feestelijke verpakking doet dit cadeau het altijd goed.

 

Teambuildingsdag

Wat is nu leuker dan het teamgevoel te versterken met een leuke activiteit. Veel collega’s zien elkaar door het thuiswerken maar af en toe op kantoor, en naast dat het fijn is om iedereen weer bij elkaar te hebben zal dit ook de werksfeer en motivatie positief beïnvloeden. Organiseer een feestelijke brunch of reserveer bijvoorbeeld een kookworkshop. Zoek online eens op “teamuitje Haarlem” of “bedrijfsuitje Rotterdam” om een geschikt aanbod activiteiten bij jou in de buurt te zien. Zowel online als fysiek kun je verschillende spellen doen om het teamgevoel te versterken. Niet alleen leuk om te doen, maar ook een handige manier om elkaar beter te leren kennen.

 

Sfeer creëren

Eigenlijk gaat het er vooral om dat je een gezellige sfeer creëert op het werk. Elk team en bedrijf doet dit op zijn eigen manier. Wat hier wel altijd bij helpt, is het versieren van het kantoor of andere werkplek. Zet schaaltjes met paaseieren neer of laat werknemers zelf op zoek gaan naar verstopte paaseieren in en rondom het kantoor. Met een gezellige Spotify afspeellijst en lekkere drankjes is de dag hoe dan ook geslaagd.

Geef een reactie