Wat kun je doen om af te vallen?

Overgewicht is een probleem dat steeds vaker voorkomt in Nederland. Dat heeft verschillende oorzaken. Het is bijvoorbeeld zo dat er op steeds meer plekken goedkoop ongezond eten te koop is, terwijl gezond eten steeds duurder wordt en op betrekkelijk weinig plekken te verkrijgen is. Als je zelf last hebt van overgewicht, is het erg lastig om hier iets aan te doen. Van buitenaf kunnen mensen makkelijk oordelen, maar als je zelf in deze positie staat, kan het lastig zijn om los te komen uit je oude patronen. Als je er echt voor wilt gaan om af te vallen, kunnen deze tips je helpen. 

 

Ga op zoek naar een sport die je leuk vindt

Het is van belang om zo veel mogelijk calorieën te verbranden als je wilt afvallen. Daarom is het belangrijk om een sport te hebben die je regelmatig doet. Het kan lastig zijn om een sport te vinden waar je plezier uit haalt, vooral als je lang niet hebt gesport. Echter, dit kan je alleen maar lukken als je verschillende sporten uitprobeert om uiteindelijk tot een keuze te komen. Het is dan ook aan te raden om eens te kijken naar sporten die je eerder nog niet kende. Zo kan het bijvoorbeeld leuk zijn om een langs te gaan bij Valkencourt Valkenswaard of Padel Amstelveen. Padel is een sport waarbij je erg veel calorieën verbrandt en die erg leuk is om te doen. 

 

Pas je dieet geleidelijk aan

Als je wilt afvallen, is het van belang om minder calorieën binnen te krijgen dan je verbrandt. Enkel wanneer dit het geval is, zal je lichaam vet gaan verbranden. Daarom is het van belang om over te stappen op een gezond dieet. Echter, als je al jarenlang niet echt gezond eet, is het erg lastig om cold turkey over te stappen op een gezond dieet. Het is dan ook aan te raden om je dieet geleidelijk aan te passen zodat je lichaam de tijd krijgt om aan de nieuwe verandering te wennen. Als je enkele weken gewend bent aan de ene verandering, kun je de volgende verandering doorvoeren. 

 

Pak zo vaak mogelijk de fiets

Mensen zijn in het algemeen vaak geneigd om de auto te pakken voor afstanden die ze ook op de fiets kunnen afleggen. Dat is op zich niet zo gek, maar het is in die situatie veel beter om de fiets te pakken. Juist als je wilt afvallen is het slim om dit te doen. Door vaak kleine stukjes te fietsen, verbrand je immers toch een hoop extra calorieën.

 

Geef een reactie