Streetwear: wat is het precies?

Op het moment is streetwear een zeer populaire kledingstijl. De kledingstijl bestaat al even, maar is door de jaren heen wel enigszins veranderd. De kledingstijl is in de jaren 90 ontstaan en werd in eerste instantie gebruikt om tegen de mainstream mode in te gaan. Vandaag de dag zijn er ook veel bekendheden die in streetwear lopen. De kledingstijl is een mengelmoes van diverse subculturen. Zo hebben de skate- en hiphopcultuur veel invloed op deze stijl gehad.

Hoe ziet streetwear eruit?

Inmiddels weet je enigszins hoe streetwear ontstaan is. Nog belangrijker is echter de uitstraling van de kleding. Het betreft immers een kledingstijl, en we kiezen voor een specifieke kledingstijl om onszelf uit te drukken en vanwege de uitstraling. Over het algemeen zit streetwear vrij losjes. Zoals de naam doet vermoeden, is de kledingstijl vrij informeel. Bij streetwear, ook wel urban kleding genoemd, kun je aan hoodies, sneakers en sweatshirts denken. Vaak zijn er op de kleding duidelijke afbeeldingen of logo’s zichtbaar. Ook accessoires zijn een belangrijk onderdeel van streetwear. Denk bijvoorbeeld aan kettingen, horloges en petjes. 

Welke streetwear merken zijn er?

In de loop der jaren zijn er veel streetwear merken ontstaan. Veel grote ontwerpers hebben er bovendien voor gekozen om kleding in deze stijl te ontwikkelen. Een streetwear merk dat momenteel erg populair is in ons land is Equalite. Dit merk heeft T-shirts en trainingspakken, maar ook Equalite jassen en zelfs brillen zijn populair. Als je een liefhebber van deze stijl bent, is het zeker interessant om je eens in dit merk te verdiepen.

Streetwear hoeft niet duur te zijn

Vandaag de dag zijn er veel grote artiesten die streetwear dragen. Zij kiezen in veel gevallen voor exclusieve kledingstukken. Denk bijvoorbeeld aan limited edition sneakers. En ook de sieraden die boven de kleding gedragen worden, zijn vaak behoorlijk exclusief en prijzig. Toch hoef je natuurlijk geen enorme bedragen uit te geven om je in deze stijl te geven. Dat wordt ook bewezen door kledingmerken als Equalite. Het is prima mogelijk om je met een normaal maandinkomen goed te kleden!

Schommel je regelmatig in gewicht? Dan is het dragen van streetwear zelfs een goede manier om geld te besparen. Omdat het voornamelijk baggy kleding betreft, kun je namelijk prima aankomen zonder dat de kleding te strak gaat zitten. Ideaal voor sporters, maar ook voor mensen die in de winter gewoon minder de deur uitgaan!

Geef een reactie