Alles dat je als ondernemer moet weten over printers

In het kader van de verduurzaming van het bedrijfsleven is er een trend ontstaan waarin er steeds minder geprint wordt. Toch zijn er veel bedrijven nog steeds afhankelijk van printers voor een goede en soepele bedrijfsvoering. Denk bijvoorbeeld aan een logistiek bedrijf dat papieren pakbonnen nodig heeft om goed te kunnen archiveren of de notaris die contracten fysiek moet uitprinten voor ondertekening van de cliënten. Wat voor soort bedrijf je ook hebt de kans is groot dat je een printer nodig hebt. In dit artikel zetten we de feiten op een rij.

Verschillende soorten printers

Voor de meeste toepassingen in het bedrijfsleven wordt gebruik gemaakt van inktjetprinters en laserprinters. Inktjetprinters maken gebruik van vloeibare inkt en spuitmondjes om af te drukken. Laserprinters maken juist gebruik van een poeder dat op het papier gebrand wordt. Doordat inktjetprinters gebruik maken van vele kleine spuitmondjes zijn deze printers zeer geschikt voor gekleurde prints. De afdrukkwaliteit van teksten is bij inktjetprinters juist vaak weer minder dan bij laserprinters. Een van de voordelen van laserprinters is dat ze over het algemeen sneller zijn dan inkjetprinters. Dit komt omdat laserprinters afbeeldingen en teksten afdrukken door middel van een laserstraal. Bij het kiezen van de juiste printer is het dus belangrijk dat je stilstaat bij de behoefte die je hebt en de uiteindelijke toepassingen van de printer.

Toner en cartridge

Je hebt vast wel eens van toner en cartridges gehoord, maar wat is nu eigenlijk precies het verschil? Toner is een poeder dat wordt gebruikt in laserprinters om afbeeldingen en teksten af te drukken. De toner bevat inkt die op het papier wordt afgedrukt door middel van een laserstraal. Toner is over het algemeen goedkoper dan inkt en hoeft minder vaak vervangen te worden. Een cartridge is een opzetstuk voor printers dat gebruikt wordt om inkt of toner te bevatten. Cartridges worden gebruikt in inkjetprinters en laserprinters. Inkjetprinters gebruiken een soort van cartridges die gevuld zijn met inkt, terwijl laserprinters cartridges gebruiken die gevuld zijn met toner. In principe wordt er bij toner niet gesproken over cartridges maar gewoon over toner. Je kan online vaak alle soorten toner kopen die je nodig hebt voor jouw printer. Als je op zoek bent naar een goede cartridge dan is de epson 603 cartridge een zeer veelzijdige optie. Door een chip in de cartridge wordt hij direct herkent door de printer en is het vervangen zo gebeurd.

Geef een reactie